browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Baka till halloweenfesten

Att baka till en fest är någonting de flesta föräldrar gör, och så bör det också vara. Oavsett om man bakar tillsammans med sitt barn eller gör det själv när barnen inte är hemma, så är det någonting som barnen bör få njut av, alltså nybakade bullar och godsaker. Extra viktigt är det såklart när det är dags för kalas, och barnet ska ha över sina vänner. För hur skulle ett kalas se ut om det inte fanns nybakade bullar? Katastrof, så klart! Detta gör ju att man direkt börjar tänka på att det nu är halloweentider, och då kanske barnen ska ha en liten maskerad? Vad kan man då baka för roligt för att få igång festen ordentligt? Det är ju enkelt att köpa maskeraddräkter till barnen så att de får klä ut sig till festen, det är ju bara att beställa på nätet. Och likaså är det om man ska köpa maskeradkläder till sig själv. Men att däremot få till en riktigt läskig bakelse som man kan bjuda på, är inte direkt lika enkelt. Men det går faktiskt! Det handlar bara om att leta fram rätt recept. Här är tre favoriter att baka till den läskiga festen:

  • Marängspöken: Enkelt att göra och perfekta att ha i en liten låda eller bara placera ut som prydnad som man ändå kan äta.
  • Halloween cupcakes. Som vanliga cupcakes, bara något läskigare. Använd frostingen till att göra de så pass läskiga som du önskar!
  • Läskiga chokladmuffins. Lättare att göra än cupcakes, men lika skrämmande goda!

Det är några alternativ som kommer att göra festen till en succé. Fler alternativ hittar du här. Och när du har valt ut vilka bakelser du är intresserad av att laga är det bara maskeraddräkten som ska väljas. Varför inte slå på stort och vara en av dina bakelser? Kanske kan du vara mamma cupcakes och dina barn kan klä ut sig till små minimuffins? Nä, det kanske skulle vara lite tokigt. Men valen av bakelser och av maskeradkläder är stort, så våga vara kreativ när det är dags för maskerad. Du har bara att vinna av denna festen, och oroa dig inte över någonting. På en maskerad har alla alltid kul, så länge bakelserna är goda – såklart!