browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Hitta tid till baket med barnen

“Det var enklare att vara förälder förr”

Så lyder rubriken i en artikel från Dagens Nyheter, och ja visst kan det kännas som att det stämmer. Numera är det som förälder svårt att få tiden att räcka till. Att bolla arbete med familj, fritid, träning och hushållssysslor kan kännas omöjligt, och allt för ofta kan en upptäcka att man har virrat bort sig i vad som behöver göras – och istället för att hinna med allting, hinner man inte med någonting. Denna iakttagelse gör ju självklart att en frågar sig: är det omöjligt att göra saker i en tid som denna, om man inte är hemmafru?

Många mammor känner att de vill göra ofta, men har svårt att hinna med, är att baka. Bullar och kakverk är någonting som är fantastiskt roligt att leka med, och man slappnar ofta av när man bakar. Utöver det är det en fantastisk möjlighet att involvera barnen i någonting annat än bara lek och  tv. Men istället för att kunna baka fantastiska bullar med barnen, är många mammor trötta efter en dag på jobbet, följt av hämtning på dagis och inhandling av middagen. Och projekt bullar fallerar. Men som svar på frågan, nej. Du måste inte vara hemmafru för att orka baka med dina barn. Det handlar bara om att hitta luckor, och använda sig av knep för att få tiden att räcka till. Ett exempel? Stryp onödiga saker så som storhandling. Istället kan du få maten hem, och det tjänar du väldigt mycket tid på. På www.matkasse.nu finner du olika varianter för mat hemskickad, kika in det. Annars då? Varför inte flytta träningen till lunchen och ge barnen sysslor till hemmet för att underlätta städning? Det kommer spara mer tid än vad du tror!