browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Knep för vackrare leende

Tidigare har vi tipsat om hur du på bästa sätt blir av med dålig andedräkt, och munnen är ett tema vi tänkte fortsätta med idag – eller rättare sagt: hur du gör ditt leende ännu finare.

läppstift läpparGodis, snask och sötsaker har förödande effekt på våra tänder om vi inte är noga med munhälsan. Och vem vill egentligen le när tänderna är mer gula? Inte många. Men som tur är finns knep som gör att ditt leende verkar vitare än vad det kanske egentligen är och det är något som bland andra Nyheter24 tipsat om.

Så ser tänderna vitare ut

Att få hållbart vita tänder grundar sig i en god munhälsa där tandborstning, fluorskölj och flossing är en del av den dagliga rutinen, men till saken hör att alla människor inte har vita tänder i sin naturliga tandfärg. Mångas tänder är mer åt det gula hållet än det vita, så det där om att gula tänder tyder på dålig munhälsa är alltså missvisande – men om än något som många tror. Så vill du visa ditt leende i vitare toner finn smarta knep att ta till som lurar betraktarnas öga att se vitt istället för gult på tandraden. Så här gör du:

  • Läppstift med blå undertoner – blått mot gult blir vitt, precis som gult mot gult framhäver det gula. Därför är ett knep att använda färg på läpparna som har blå undertoner då detta gör att tänderna ser vitare och ljusare ut. Samma med ögonskuggan du väljer då denna också bör vara i kalla toner såsom lila, blått eller grönt och undvik alla färger med gula undertoner både på ögon och läppar!
  • Mycket ger mer – framhäv leendet med mycket färg och var modig, då blir ditt leende bara vackrare.
  • Markera för mer effekt – en dutt lipgloss på yttre delen av övre läppen gör att den ser större och fylligare ut, vilket också gör att tänderna ser vitare ut.
  • Rätt kost för naturligblekning – visste du att det finns frukt och grönt som bleker tänderna naturligt? Ät mycket jordgubbar, selleri och äpplen och se hur tänderna med tiden går mer åt vitt än gult!