browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vilket vin efter maten

 

4172100-dubroca-joffrey-140410Om man ska gå efter djungeltrumman och vad man kan läsa i olika tidningar så är hälsotrenden här för att stanna. Plötsligt så känns det som om fler och fler stannat upp och insett att de ändå älskar livet lite för mycket för att bara kasta bort det genom ett ohälsosamt leverne. Men, inte nog med att vi ska äta bättre så ska vi även skära ner på vår alkoholkonsumtion som på vissa håll kan vara alarmerande. Då gäller det inte bara att ta en vit månad utan att ändra livsstil. Det blir mer och mer populärt att avstå från alkoholen, men om du känner att det är att gå för långt så är du inte ensam. Det behöver inte vara svart eller vitt. Det kan bara handla om att vi börjar få en större förståelse för alkohol och även bildar och en större uppskattning för både fina viner, goda öler och annan sprit. Vi dricker mer med måtta. Då är det viktigare att hitta de där guldkornen när vi är på jakt efter kvällens dryck.

Att handla rätt

Det viktigaste när man handlar är att handla utifrån tillställning: är det fredagsmys eller är det fest. Här http://www.vingruppen.se/Wineagency/info/Populara-Produkter/Rott-vin/ kan du läsa mer om rött vin, men även om andra spännande sorter för att få en bättre känsla. Och när det kommer till efterrätter så vill man gärna jobba vidare med det söta och lite syrliga smakerna även i vinet. När det kommer till dessertviner så finns det mycket att välja mellan och vi lovar att när du finner din favorit så kommer den följa med dig länge. Vad du kan tänka på om du blir osäker på om det blir för mycket och för sött med ett dessertvin är att ett säkert kort är ett bra mousserande vin som bryter av och får det att bubbla till i gommen. Helt klart något som uppskattas.